Turó de Sant Pau

divendres, 24 de febrer del 2006

Sessions de ioga

Sessions de ioga a la sala gran del Centre Cívic els dilluns a les 8 del vespre.

És una activitat oberta a tothom.

Si us interessa, truqueu al 93 692 75 95 (Míriam)

dilluns, 13 de febrer del 2006

3000 Signatures pel Camí Verd

Hola,

Us informem que la Campanya de signatures iniciada fa dues setmanes a favor del Camí Verd, gràcies a les vostres aportacions, ha superat ja les 3.000 signatures digitals. També s'han adjuntat més entitats que multipliquen l'impuls inicial de la campanya.

Us adjuntem l'imatge que a partir de la setmana que ve apareixerà a la presentació de les signatures. Si trobeu a faltar el vostre logo o el voleu canviar-lo, només cal que envieu l'imatge a info@camiverd.org i l'actualitzarem.

Tot i que hem començat amb bon peu, tots sabeu que calen moltes signatures per fer d'aquest projecte una realitat. Qualssevol proposta o aportació en aquest sentit serà ben rebuda.

Animant-vos a seguir col·laborant per aconseguir-ho, ens acomiadem.

Sincerament.
Ramon Andreu
President de Ciutadans pel Camí Verd del Vallès.



dimarts, 7 de febrer del 2006

TROBADA DE LA COMISSIÓ D’INFRAESTRUCTURES EN EL MARC DEL CONSELL MUNICPAL DE MOBILITAT.

Com ja sabeu la nostre associació te representació a la Comissió d’Infraestructures en el marc del Consell Municipal de Mobilitat de Cerdanyola. Per aquest motiu Mariano Almudevar va assistir el passat 31 de gener a la primera reunió d’aquesta comissió. Donat que en les darreres setmanes, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ha sotmès a exposició pública el nou Pla d’Infraestructures de Transport de Catalunya 2006-2026 – DTOP. El motiu de la reunió era informar de les al·legacions que com Ajuntament presentaran a aquest Pla i alhora recollir aportacions dels membres del Consell.

El balanç d’aquesta reunió el podem classificar com a positiu donat que les al·legacions que l’ajuntament ha presentat, sobretot en els punts que ens poden afectar, a nivell territorial, responen a les nostres expectatives de futur. Tot seguit us en fem cinc cèntims, no obstant com el document sobre el Projecte de Pla d’Infraestructures es força interessant us convidem a visitar la seva pàgina web que respon a l’adreça electrònica xxx.gencat.net/ptop.

Pel que fa a les al·legacions sobre el contingut de les propostes sobre la C-35 Molins de Rei – Sant Celoni. Via Interpolar, diu:

La Via Interpolar està concebuda com a una autovia que duplica la xarxa viària que representa els laterals de la B-30 a molt poca distància. La reserva viària prevista pel Pla General Metropolità, i que el projecte de PITC manté, creua uns espais forestals dins del terme municipal de Cerdanyola, que originen una fragmentació entre el nucli urbà de Bellaterra i el campus de la UAB.

Les obres de millora de la B-30, executades fa pocs anys, que comportaren la supressió dels semàfors, han reforçat el caràcter d’aquesta via com a una veritable autovia que té una bona fluïdesa fins que entronca amb l’AP7, tant a l’alçada de Rubí com de Barberà del Vallès. Es per aquest motiu que considerem la Via Interpolar com una Infraestructura innecessària, atès que resulta més adient la prolongació dels laterals de la B-30 tant direcció Baix Llobregat com direcció Vallès oriental.

Per una altra banda, existeix un trànsit de pas que creua el nucli urbà de Bellaterra per la carretera BP 1414, que utilitzen aquest itinerari com a drecera entre la zona de Sabadell i la de Sant Cugat, atès que la C58 i la B-30 tenen sovint col·lapses en els seus accessos. En aquest sentit resulta preferible introduir millores en el propi enllaç de connexió. Cal tenir present que la connexió entre les dues autopistes té un doble valor: com a eix de primer ordre de les comunicacions regional de Catalunya – enllaça comarques de l’interior amb el corredor del mediterrani – i com enllaç entre dues vies – C58 – B30 – que alhora es comporten com a veritables rondes metropolitanes.

Actualment aquest enllaç el forma un únic carril de circulació, per tant, resulta necessari ampliar-lo a dos carrils més, que d’aquesta forma dotarien de fluïdesa al trànsit de les duesvies i dissuadiria d’emprar la BP 1414 per arribar abans a la B-30.

Per tot l’exposa’t, reclamem les inversions previstes en la B-30 i en el seu enllaç amb la C-58 i la desafectació de la reserva viària de la Interpolar.
Si algú està interessat en veure la resta de les al·legacions al projecte de Pla d’Infraestructures, podeu demanar-lo a la junta.

dijous, 2 de febrer del 2006

Index de la revista "El Turó" de gener 2006

El tema mès pelut
El camí verd
Sabieu que
Fes-te soci
L'associació informa
L'ull que mira
Còrrer la veu
Opinió

Petició de la sala d’actes

Com molts ja sabeu la sala d’actes ha canviat el seu aspecte ja que l’hem pintat i arreglat. Creiem que ha valgut la pena, però ens cal preservar-la i mantenir-la perquè ens duri molt de temps. Aquesta sala continua estan a la disposició de tots els veïns però per portà un control hem establert uns requisits i un formulari que cal omplir en cas de que us interessés. Un cop emplenat podeu portar-lo al centre cívic i parleu amb la Mercè o en Jaume.

El sotasignat……………………………………………………………………………...

Veí de la casa núm.………………es fa responsable del material i la neteja de la sala

d’actes del Centre cívic el dia............................................................................................


Deixa com a dipòsit la quantitat de 300€ en previsió dels desperfectes que hi puguin haver. En el moment que s’entregui la clau, un membre de la junta i la persona que es responsabilitzi de la sala comprovaran l’estat de la mateixa. Un cop es torni la clau i és comprova que no hi ha hagut danys, és tornarà el dipòsit esmentat.
En cas de que és produeixin danys, es valoraran i s’arribarà a l’acord del total a reemborsar.

Signatura del qui és fa responsable de la sala
Signatura membre Junta de veïns

Nom:

Revista "El Turó" - Gener 2006 - Opinió

Com ja sabeu aquesta es una secció lliure que qualsevol pot utilitzar per expressar el que vulgui. Val a dir que tots els articles que ens feu arribar a traves de la bústia del Centre Cívic o mitjançant el correu electrònic de l’Associació, la responsabilitat del contingut sempre serà de l’autor. Els articles signats amb pseudònim caldrà donar coneixem a la Junta del seu nom propi.

Revista "El Turó" - Gener 2006 - Còrrer la veu

El testimoniatge sobre la vida del Turó de Sant Pau

Tal i com us varem demanar en el transcurs de l’acte que va tenir lloc a la sala d’actes del centre cívic el dia de la celebració del 25+1 aniversari del Turó, voldríem recordar-vos que per poder portar a terme EL LLIBRE basat en el “Testimoniatge sobre la vida del Turó de Sant Pau”, ens cal que tots els que i vulgueu contribuir, ens feu arribar els vostres escrits. Ja sabeu que hi ha una plena llibertat temàtica. Es possible que alguns preferiu contribuir amb un text d’un altre contingut: poètic o glossa d’un tema concret, sigui quina sigui la seva naturalesa el que compta es que col·laboreu amb goig a aquesta iniciativa.

Sempre que sigui possible el text hauria d’ésser enviat per via informàtica i alhora, si calgués, tenir disponible en format electrònic. Tot a efecte de l’edició.
Els escrits podeu adreçar-los a Manel Pares, o si voleu, podeu deixar-lo al Centre Cívic.

QUE NO US FACI MANDRA, SEGUR QUE HI PODEM COL·LABORAR TOTS, DEL MÈS GRAN AL MES PETIT.

Revista "El Turó" - Gener 2006 - L'ull que mira

Voldríem encetar una nova campanya de sensibilització en temes de neteja a tot el Turó i no sabem com fer-ho. Ens volem prendre aquest tema, com a un dels objectius principals de la junta en aquest nou any que ha començat. En aquest sentit, demanem la participació ciutadana, en aquest cas, a tots els veïns i veïnes, per col·laborar en idees i solucions que estableixin un pla de civisme comú que nomes pretén evitar que la gent deixi les bosses d’escombraries fora dels contenidors i abandoni els trastos vells. Ja sabem que es tracta de comportaments quotidians, d’hàbits que cal que tots i totes incorporem en la nostra manera de fer i d’estar a la urbanització, però de moment tot i que són accions incíviques que amb l’acció municipal i el compromís ciutadà podríem eradicar, ara per ara som incapaços de aconseguir-ho.

Recordeu que:

L’Ajuntament recull els trastos de manera gratuïta si els truqueu al número de telèfon 935808888. Feu servir la Deixalleria per a les restes de treballs de jardineria i obres, tal com runes, esporga, residus especials (tòxics, o perillosos), dissolvents pintures, bateries, olis de motor etc. En aquest cas tots els particulars poden fer servir de manera gratuïta fins a 500 Kg aquest servei que es troba a la Carretera de Cerdanyola a Sant Cugat, Km.2,2 al costat del Cementiri. L’horari es de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Per qualsevol dubte podeu trucar al 935808888 (ext.162). També podeu anar a la deixalleria que es troba al campus de la universitat just al darrera dels bombers.

Podeu veure la web de Bellaterra Natura on us explica que es pot portar a la deixalleria.

Revista "El Turó" - Gener 2006 - L'associació informa

Desprès de molts mesos en obres de la companyia elèctrica FECSA ENDESA en el carrer 5 per reparar els problemes d’electricitat que tenien els veïns d’aquest carrer, sembla que ja han acabat. La junta va fer repetides cartes de queixa a la companyia donat que semblava que de quan en quan deixaven parades les obres, ara per fi podem dir que ja han acabat. Demanem als veïns que si tenen algun problema amb aquest tema ens ho faci saber per fer la corresponent reclamació.

Negociacions amb l’Ajuntament

Seguim en converses amb els diferents consellers i tècnics de l’ajuntament per tal de millorar el nostre entorn.

En aquest sentit us hem d’anunciar que la remodelació del parc infantil que es troba a la zona esportiva de la urbanització, ja està pràcticament acabat. D’aquí a pocs dies us anunciarem la seva inauguració. A part de gaudir de l’estètica, doncs ha quedat molt bonic, ara podem dir que aquest entorn te les condicions d’higiene i seguretat que la llei marca per aquests tipus d’espai.
Sobre aquesta zona l’ajuntament li queda pendent per les reclamacions que hem anat fent:

- la reparació de la balla del camp de futbol
- manteniment i pintura de les porteries del camp de futbol així com les de basquet.
- manteniment i pintura dels bancs.
- reparació balla futbol.

Possiblement abans de que arribi la primavera estarà fet, mentrestant anirem reclamant, no o dubteu.

Estem pendents de que vinguin a reparar les goteres que van sorgir al centre cívic, durant les últimes torrencials pluges. Concretament estem parlant de la sala que es troba a baix i que son provocades per el mal estat de la tela asfàltica de la terrassa. Seguim reclamant.

També hem fet una reclamació per no estar d’acord amb el tipus de remodelació que s’ha fet a la zona dels contenidors. Quan varem pactar aquesta obra va quedar clar que a la zona de darrera dels contenidors si tenia de fer un mur d’una alçada considerable per evitar les llavassades de fang del turonet de darrera i també per permetre fer una neteja amb mànega d’aigua si fes el cas. Esperem resposta.

També els i hem demanat perer, per veure com podem evitar el vandalisme en les barreres que es van posar per evitar la velocitat no permesa en tota la zona. Encara no sabem res.

Estem a l’espera de rebre el calendari 2006 de les tasques de jardineria. Aquesta vegada hem demanat un calendari amb dates concretes per tal de poder controlar si el sistema funciona i així poder fer la reclamació corresponent en cas de que no es compleixi.

Us informem que el president de la nostre associació Mariano Almudevar és el nostre representant en el comitè de mobilitat que ha creat l’ajuntament de Cerdanyola. El dimarts dia 31 de Gener hi ha una reunió de la que us en farem cinc cèntims.

Rotonda de la Vall/Betzinera

Desprès de presentar reiteradament les nostres queixes en el conseller d’urbanisme, Sr.Bellido per el perill que representa aquesta rotonda, sembla que els nostres precs han fet el seu efecte. Fa uns dies, el mateix conseller ens va trucar personalment per dir-nos que s’han aprovat les obres per donar sentit lògic de transit en aquesta rotonda. Sembla que d’aquí a pocs dies començaran les obres per fer-ne la remodelació. Hores d’ara no us podem informar de res mes. El nostre president en la reunió del comitè de mobilitat de dimarts dia 31 de gener, aprofitarà la ben entesa per demanar mes informació.

Informació sobre la urbanització de la zona nord del Turó de Sant Pau

Tal i com ja us explicàvem ara fa un any, l’espai reservat per urbanitzar la zona industrial anomenada Sant Pau de Riu Sec, està previst que es faci únicament a la zona de la depuradora de Sabadell, es adir a l’altre banda d’autopista just al costat de Ciutat Badia i també al darrera del Cercle Sabadells. La zona que toca al Turó es limitaria com a zona verda, respectant la petició del propi Ajuntament de Cerdanyola de preservar la zona fronterera entre Sabadell i Cerdanyola mitjançant un espai natural. Desprès d’un any no hi ha més informació al respecte, tot i que sembla que hores d’ara la promotora d’aquest polígon ha entrat en conflicte, segurament d’ençà els problemes que han sorgit en l’aeroport de Sabadell. Sabem que les cases que es troben al final del Turó, just davant dels aparcaments de la Universitat Autònoma ja se’ls ha comunicat l’expropiació però ningú sap si al final si faran cases. També el proper dimarts dia 31 de gener, Mariano Almudevar aprofitarà la reunió del comitè de mobilitat per esbrinar com està el tema.

Revista "El Turó" - Gener 2006 - Fes-te soci

En el cas de que hi hagi algun veí que encara no s’hagi fet soci de l’Associació

Benvolgut veí,

La junta de l’associació de veïns del Turó de Sant Pau voldria donar-vos la benvinguda a tots els que heu escollit el nostre barri com a nou lloc de residència i aprofitant l’avinentesa també voldríem convidar-vos a participar en la vida associativa del barri.
En primer lloc cal saber que el sentit de l’associació no es ni més ni menys que el treball constant d’un grup de veïns i veïnes del barri que pretenen vetllar per als interessos dels socis i veïns per tal de:
• Organitzar, impulsar, o recolzar tot tipus d’activitats socioculturals al barri per fomentar el civisme, la convivència, la cultura, etc. En aquet sentit durant aquet any s’han fet xerrades tan interessants com l’origen del univers ó la problemàtica de la immigració . També hem celebrat diferents actes com per exemple i en motiu de la diada de Sant Jordi es va fer una lectura del Quixot, per Santa Cecília es va organitzar un concert i per reis varem tenir la nostre cavalcada. També s’ha fet una cata de vins, una classe de cuina nadalenca i un altre de com parar taula el dia de Nadal i de Fi d’any,
• Recollint i canalitzant queixes i propostes del veïnat.
• Prenent mesures reivindicatives. De fet aquet any hi han hagut molts temes candents, en els que ha estat necessària una associació per defensar els drets del veïnat: el vial interpolar, el projecte de urbanització de sant pau del riu sec, la EMD de Bellaterra en son un exemple.
• Fer d’interlocutors amb l’ajuntament per millorar les nostres instal·lacions. S’ha tingut de fer molta pressió a l’ ajuntament per mantenir i millorar els serveis de jardineria, poda d’arbres, recollida d’escombraries i manteniment del Centre Cívic. Per aquest motiu s’han fet varies reunions amb representants de l’ ajuntament per tal de fer un seguiment de les actuacions d’aquests serveis. També s’ha concretat la millora i el manteniment de la zona esportiva, de la que s’han veuran els resultats a finals de l’estiu.
• Plantejant i proposant solucions als diferents problemes del barri.
• Proporcionant informació i creant opinió.
• Organitzant festes populars com la Festa Major
• Control i seguiment del Centre Cívic. Aquest any estem negociant amb l’ajuntament la contractació del servei de bar a través de concurs públic així com el finançament de millores de l’edifici.
• Debatent amb el veïnat el model de barri que volem.




La quota de membre es tan baixa com 14,02 € mensuals, i serveix per finançar tots els serveis que us hem esmentat. Fes-te’n soci!

Associació de Veïns Turó de Sant Pau

DATA: ...........................................................


Na,………………………………………………………………………………...amb el DNI ……………………………., autoritzo el càrrec del rebut de l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, amb un import mensual de 14,02€, a la compte bancària núm. ……………………………….

Signatura:


Carrer,.................... núm............ telef....................

Revista "El Turó" - Gener 2006 - Sabieu que..

Contracte administratiu per a la gestió i explotació del bar del centre cívic

A finals de l’any 2005 es va formalitzar el contracte administratiu per a la gestió i explotació del bar del centre cívic entre l’ajuntament de Cerdanyola i la Mercè i en Jaume.

Aquest contracte s’ha adjudicat pel procediment obert i concurs públic i te una durada de dos anys prorrogable de forma expressa per dos anys més fins a un total de quatre anys.

Aquest contracte disposa que l’adjudicatari haurà de fer les funcions de consergeria del Centre:

• Serà responsable de l’obertura i tancament del centre
• Manteniment (canvi de bombetes, petites reparacions...)
• Pintar cada any la sala del bar
• Portar el control i lliurar les claus dels diferents sales a les entitats
• Neteja diària de les sales i els WC
• Netejar mensualment els vidres
• Complir els horaris d’obertura determinats pel Servei de Cultura

En aquest sentit s’acorda amb reunió explícita amb Carme Bergada Cap de CPS de Món Associatiu i Festes que l’horari obligatori seria de dimarts a diumenge de les 11 del matí fins a les 19,30, a banda de que els divendres, dissabtes i diumenges s’amplia de manera expressa per l’adjudicatària fins mes tard.

Podeu consultar l’horari i el calendari de festes en el tauló d’anuncis del Centre Cívic.

L’adjudicatària rebrà de l’ajuntament una aportació anual de tres mil euros, que s’actualitzarà cada any d’acord amb l’IPC. El pagament d’aquesta quantitat s’efectuarà mitjançant factures per mesos vençuts, presentades en el Registre General de l’Ajuntament.

També:
• Està obligat a sufragar pel seu compte directe i exclusiu les despeses ordinàries i extraordinàries, de caràcter tributari, els serveis i subministraments de consum d’energia elèctrica, aigua, i gas, i qualsevol altre que es pugui ocasionar per raó de la utilització i l’explotació de la instal·lació
• Satisfer els tributs locals que gravin l’activitat i disposar de tots els permisos i documentació relacionada amb la prestació de l’activitat en total vigència.
• Subscriure amb una entitat asseguradora una pòlissa que cobreixi els casos d’incendi, robatori i inundació, que cobreixi el valor de la instal·lació i amb una clàusula específica en el sentit que en serà beneficiari la Corporació Municipal en cas de sinistre.
• Indemnitzar a tercers dels danys que els pogués ocasionar el funcionament del servei, o com a conseqüència de l’actuació del propi adjudicatari, del personal al seu càrrec, o fins i tot, de l’estat deficient dels elements de l’establiment. Amb aquest motiu l’adjudicatari haurà de subscriure una pòlissa d’assegurances de responsabilitat civil.
• En el final de cada anualitat haurà de presentar tota la documentació necessària per acreditar que està al corrent de totes les obligacions anteriorment ressenyades. Això ha d’incloure, és clar, la possessió del carnet de manipulador d’aliments d’aquelles persones que treballin en la instal·lació que calgui.
• Dotar l’establiment dels estris, mobles, utensilis i elements necessaris per el funcionament del bar-cafeteria, d’acord amb la seva categoria.
• Mantenir les instal·lacions, mobiliaris de la contractació del bar, en bon estat, subsistint els elements deteriorats.
• No es pot posar mobiliari recreatiu prèvia autorització expressa de l’ajuntament.
• Conservar en tot moment el local lliure de fum.

Atesa la naturalesa del servei, l’ajuntament haurà d’autoritzar els preus. Aquets preus no es podran modificar de cap manera sense autorització prèvia de l’ajuntament i estaran a disposició dels usuaris. Els preus aprovats hauran d’estar exposats al públic.

Des de aquí voldríem aprofitar per donar l’enhorabona a la Mercè i el Jaume.

Revista "El Turó" - Gener 2006 - El Camí Verd



Acte de presentació del Projecte del Camí Verd, la primera Via Verda de la província de Barcelona.




Mª Rosa Garcia : “La proposta per el Camí Verd pot ser un instrument ideal per promoure a la nostre societat una cultura nova de l’oci i de l’esport a l’aire lliure i sobretot de la mobilitat no motoritzada. Per altre banda, ens convé defensar el nostre entorn per protegir-lo de possibles agressions irreparables per el medi ambient, el paisatge i el nostre patrimoni natural.

El nostre entorn necessita un nou model de mobilitat basat en l’ús d’un modern servei de transport públic no contaminant, que connecti amb les necessitats reals de la població i uns vials que afavoreixin el desplaçament segur en bicicleta. Això si que és sostenible. No és sostenible cobrir amb formigó zones d’interès, amb important connectivitat biològica i excel·lent recurs paisatgístic. Les futures generacions no es mereixen un altre legat que el que defensa l’actua’l patrimoni natural, perquè és nostre i perquè l’estimem.”

Manel Herrando : Com a practicants necessitem infraestructures segures que siguin adients per la promoció del Ciclisme. És una iniciativa realment important i que s’ha d’impulsar al màxim sobretot a les zones properes a les ciutats que cada cop més ens estem quedant sense possibilitats per la bicicleta.




Àngel Gastón : El Vallès necessita del espais naturals que li queden. El corredor biològic entre Collserola i Sant Llorenç pot ser molt agredit per el Projecte de Centre Direccional de Cerdanyola, deixant Collserola aïllada i envoltada d’edificis i de Vials que no li permetran la connectivitat amb altres espais naturals.

La Via Verda (corredor biològic) està plantejat també com un espai socio-cultural on el Camí Verd encaixa perfectament en aquest eix biològic de connectivitat. Doncs està pensat com un espai que es pot trepitjar a peu, en bicicleta, amb patins o a cavall.
És una proposta molt interessant, no tant sols com una proposta lúdica, sinó com una infraestructura de promoció de la mobilitat sostenible per els desplaçaments dels estudiants o les persones que treballen als voltants. En aquest sentit aprofitem l’ocasió per demanar al Ajuntament carrils bici que connectin el nucli urbà de Cerdanyola a la Universitat Autònoma i també a aquest Camí Verd.



Valentí Masana : El fet que el camí verd passarà molt a prop del Centre d’Alt Rendiment, vol dir que proporcionarà un circuït per entrenar amb seguretat.
Als esportistes de fons cada vegada ens costa més trobar llocs per poder entrenar en condicions, especialment costa molt trobar circuits plans. Aquest Camí Verd que proporciona un circuit segur sense interrupcions i pla, repercutirà en un gran benefici per el col·lectiu del fons d’elit català.

Angel Campo : Quan em vaig jubilar vaig proposar-me de no quedar-me quiet a casa, i vaig començar a quedar amb alguns companys per sortir, amb certa freqüència, a passejar.
Aquest Camí Verd, seria un recorregut pla que permetria regular-nos molt millor la intensitat del nostre exercici sense haver de superar les pujades o baixades que freqüentment trobes en altres camins. També és molt més accessible per la gent que, per problemes de salut, no pot afrontar l’esforç que suposa superar una pujada.
Si la gent tingués la possibilitat de sortir a caminar per un lloc en condicions, ho faria, i això és salut. Jo concretament tinc hipertensió, però des de que faig exercici que tinc millor la tensió que fa uns anys.
Crec que és important que els organismes públics reconeguin que construir el Camí Verd no és només un plaer, sinó que proporciona grans beneficis per la nostra salut.


Ramon Andreu : El projecte del Camí Verd s’ha presentat als diferents Ajuntaments i a la Generalitat. El cert és que totes les administracions quan reben aquest projecte se’l miren i l’estudien seriosament, però hores d’ara, encara ningú s’ha pronunciat ni a favor ni en contra.
Creiem que la desafectació dels boscos de Cerdanyola reservats per el Vial Interpolar és totalment necessària perquè no es pot fer passar un tràfic industrial per una zona escolar, perquè no es pot tornar a tallar el corredor biològic entre Collserola i Sant Llorenç i perquè el Camí Verd és bo i necessari per els ciutadans.
També sabem que aquest tram del Via Interpolar no és necessari perquè és un desdoblament de l’autopista A7 que ja existeix amb la B-30, i segons l’estudi de mobilitat del Centre Direccional en aquest tram l’A7/B-30 no estan col·lapsades i per tant no necessiten ser desdoblades.

Ciutadans pel Camí Verd te dues reivindicacions, la primera demanar que es desafecti aquest tram del Vial Interpolar, i la segona demanar que si es desafecta no s’especuli i només s’hi construeixi exclusivament el Camí Verd.

Aquesta setmana hem iniciat la recollida de signatures a favor del Camí Verd del Vallès a través de l’adreça (fitxer PowerPoint)

Ens convé fer ressó d’aquest projecte i enviar-lo a tots els qui coneixement per aconseguir el major nombre de signatures personals.
Per a mes informació podeu visitar la pàgina web del Camí Verd.

Revista "El Turó" - Gener 2006 - El Tema mès pelut

Ara per ara, dels temes que tenim sobre la taula, dir-vos que el tema mes candent es el de la possible construcció del Vial Interpolar. La setmana del 27 de gener 2006, us hem deixat a les bústies de casa vostre, informació escrita a través d’un bolletí que s’ha redactat conjuntament entre les diferents associacions de Bellaterra que compartim els mateixos problemes. En aquest sentit la junta està treballant colza a colza i de valent per tal de que el nostre entorn no hi estigui afectat. Per aquest motiu estem defensant a capa i espasa que el traçat establert per el pla de carreteres per construir-hi la Interpolar que coincideix, en part, amb el camí de l’antiga via del tren es converteixi amb el primer camí verd de la província de Barcelona.

Una de les primeres coses que varem fer va ser firmar el Manifest de Bellaterra que us adjuntem tot seguit:

COMPROMÍS CIUTADÀ PER A LA DEFENSA DE L’ENTORN DE BELLATERRA
NOSALTRES, CIUTADANS I CIUTADANES, aplegats en els col·lectius, organitzacions i entitats cíviques sotasignats,

CONSCIENTS DE LA GREU SITUACIÓ QUE POT SUPOSAR L’OCUPACIÓ DELS ESPAIS NATURALS DE BELLATERRA PER CONSTRUIR-HI UNA AUTOVIA INTERPOLAR O QUALSEVOL ALTRA VIA DEL MATEIX CAIRE, fet que veiem com una agressió irreparable al medi ambient, al paisatge i al patrimoni natural que ens envolta, ENS COMPROMETEM, a defensar els espais naturals de Bellaterra, de gran interès comunitari, pel seu alt valor ecològic. I a PROMOURE dues iniciatives cabdals per a preservar el nostre territori i garantir-hi una mobilitat respectuosa:

- La Via Verda, corredor natural que uneix els sistemes naturals de Collserola amb Sant Llorenç del Munt, i que cobreix la zona de Bellaterra,
- El Camí Verd, un camí continu, en un entorn natural, per a persones i vehicles no motoritzats, que ha d’unir Sant Cugat amb Sant Quirze, la Universitat Autònoma, i Cerdanyola.

El nostre compromís s’estén a la demanda de vies efectives de participació ciutadana en tots els àmbits de l’Administració per tal d’afavorir la protecció del medi.

ATUREM LA DESTRUCCIÓ DEL NOSTRE ENTORN I DEFENSEM CONJUNTAMENT ELS PRINCIPIS DE RESPECTE AL MEDI AMBIENT I ALS SEUS ESPAIS NATURALS QUE SEMPRE HAN ESTAT PRESENTS A BELLATERRA!

SENSE ELS BOSCOS, BELLATERRA NO TÉ FUTUR. DEFENSEM EL TERRITORI!
Aquest manifest es va signar en el transcurs d’una assemblea que va tenir lloc al centre cívic de Bellaterra en la que tots i estàveu convidats.
La nostre associació a través d’un dels seus representants va dir en l’assemblea el següent:

En aquests últims anys el creixement urbanístic que s’està produint tan a Cerdanyola com en el conjunt del Vallès, està portant a terme una pèrdua important d’espais naturals, afectant de manera irreversible la sostenibilitat dels ecosistemes dins els quals vivim. Com a conseqüència d’això, els espais agrícoles, forestals i fluvials que resten a la comarca tenen un indubtable valor mediambiental, social i paisatgístic, que cal preservar per a les generacions actuals i futures. Per aquest motiu, l’Associació de Veïns del Turó de Sant Pau, a través de la seva junta, conscients d’aquesta realitat va valorà positivament la idea d’adherir-se a la plataforma i a la signatura del Manifest per Bellaterra. La proposta per el Camí Verd pot ser un instrument ideal per promoure a la nostre societat una cultura nova de l’oci i de l’esport a l’aire lliure i sobretot de la mobilitat no motoritzada. Per altre banda, ens convé defendre el nostre entorn per protegir-lo de possibles agressions irreparables per el medi ambient, el paisatge i el nostre patrimoni natural, tal com la via interpolar, mitjançant el recolza de col·lectius, organitzacions i entitats cíviques que comparteixin els mateixos principis de protecció del medi, d’aquesta manera ens fiancem un recolza de tota la societat en general. Perquè no es només un caprici dels que vivim a Bellaterra.

També sa fet una roda de premsa a la sala d’actes de l’INEF de Barcelona, lloc on es va fer la presentació oficial del Projecte del Camí Verd i en la que es va gaudir de la col·laboració de diferents personalitats del mon de l’esport així com també de representants d’associacions de la defensa del medi ambient. Tot seguit us fem un recull d’aquest acte.